Prajitura de post cu nuca de cocos

de LauraA in Prajituri, 5 Apr 2011 | 14847 vizualizari

 

Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tava 20X20
  • 1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)
  • 1 cana faina (190 gr)
  • 1 cana zahar (250 gr)
  • 1 cana lapte de soia sau lapte de orez (300 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu nuca de cocos:

Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus.

Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul. Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine. Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat. Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.

Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.

O servim pudrata cu zahar vanilat.

Pofta buna si post usor!

P.S Daca nu tineti post, puteti folosi lapte de vaca in loc de lapte de soia sau de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine